«Molts anys de la nostra vida hem viatjat plegats, Nèstor i jo per l’adquisició hipotètica de llibres rars i curiosos i de receptes de cuina oblidades. Ens hem anat fent grans amb les mateixes, idèntiques aficions...» Joan Perucho.
A la pàgina Sobre Cuina Cinc explico el significat dels llibres en el blog. Aquí trobareu per ordre alfabètic, només els llibres que acompanyen alguns posts, no hi són tots. Tinc altres llibres a casa, dels meus pares i, els que he anat comprant que m'acompanyen com tresors, o m'han regalat els de casa, aquí, també trobareu l’l’enllaç amb les dades del llibre. I un apartat especial pel Sant Jordi. Gaudiu-los!
- A Cociña Galega Álvaro Cunqueiro Rosquilles
- Aguas del mundo Faustino Muñoz
- Bacalao Montagut Editores
- Bacallà el caràcter de la sal de Mariona Quadrada. Edicions el Mèdol
- Casa Cacao Jordi Roca i Ignacio Medina
- Catalan Cuisine: Europe’s Last Great Culinary Secret, Colman Andrews
- Ciència i Xocolata a la tassa de xocolata
- Compartir, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas
- Corpus Culinari Català Jaume Collell Pa amb tomàquet , Esqueixada
- Cuina per ser feliç. Carme Ruscalleda panellets
- Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura Joan Roca i Salvador Brugués. Columna
- Cuina Pairal i Conventual Fra Valentí Serra de Manresa. Farell Editors
- La calçotada. Roger Roig i Hugo Prades. Cossetània
- La colección Gastronómica de Sebastián Damunt. Un proyecto de Museo. Eduardo Martín
- La pera, SD Edicions del que sóc autora
- La ratafia dels raiers. Història d'un licor Pirinenc. Pep Quintana i Riera
- Lo que hay que saber sobre la pasta. Academia de Gastronomia. Pròleg Nèstor Luján
- Dóna una volta a les verdures Cristina Viader
- Divino pato. André Bonnaure ànec
- El Bacalao de Mark Kurlansky El Bacallà
- El cava a la cuina, Glòria Baliu
- El codony SD Edicions del que sóc autora
- El festí fràgil Rutes a Ferran Adrià
- El formatge de cabra de l’Eulàlia Torras i en Roger Alcaraz.
- El gust d’un poble Jaume Fàbrega
- El Huerto Medicinal - Sabiduria Capuchina de la A a la Z. Fra Valentí Serra
- El libro del salmorejo Almudena Villegas
- El llibre de l’ànec. André Bonnaure ànec
- El llibre de la ratafia Ratafies i licors d’herbes de tot el món. Jaume Fàbrega
- El llibre de les botifarres crues de Francesc Dolcet i Francesc Reina
- El llibre de les herbes i les especies. Jaume Fàbrega
- El llibre de les picades. Ramon Parellada
- El llibre de les receptes de l'estiu. Francesc Murgades
- El llibre del bacallà d'Edicions Sidillà del que sóc l'autora
- El llibre del recuit. Jordi Bonet-Coll
- El país dels cuiners -diversos autors-
- El peix de roca Jaume Balada presentació 13 de desembre
- El porro. de SD Edicions del que sóc autora
- El que hem menjat Josep Pla la caça
- El llibre dels formatges de Catalunya
- El meu país - Josep Pla
- El recuit, recuit. Llibre de receptes. Tano Pisano
- Els caputxins i les herbes remeieres de Fra Valenti Serra
- Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló
- El sequer - Margalida Forteza
- El xai a taula - Rosa March
- Felicitat. Carme Ruscalleda - Rosa Rivas
- Fruits de vida Dra. Pilar Senpau amanida de tardor
- Guia de Naturaleza Blume. Bolets
- Guia de vins ecològics i sostenibles de Catalunya de Pablo Chamorro
- Hecho a mano - Dan Lepard
- L’ànec com preparar-lo 10 vegades. André Bonnaure
- La ceba Glòria Baliu
- La cocina hoy Glòria Baliu
- La comida de la familia de RBA, de Ferran Adrià exposición el Bulli
- La cucina regionale italiana de Gualterio Marchesi
- La cuina catalana de veritat Pere Sans
- La cuina de la carxofa de Benicarló Editat per Onada Edicions La carxofa
- La cuina de la poma. Eliana Thibaut
- La cuina del bacallà Albert Cogul. Editorial Pagès
- La cuina del calçot Joan Jofre i Agustí Garcia. Cossetània
- La cuina del conill. Brau Edicions. Aquest llibre acompanyen el post del Conill amb camagrocs i ratafia
- La cuina del conill. Pagès Editors.
- La cuina del bacallà a Catalunya J. Garcia Fortuny
- La cuina dels cartells modernistes. Carles Gaig - David Heras
- La cuina del foie gras Eliana Thibaut
- La pasta Benedetto Giacobe
- La peraLa pera de SD Edicions del que sóc l'autora
- La poma Roseta Jorba , cuinera i propietària de Pa i Raïm, amb un post al blog
- La Ratafia dels Raiers: Història d’un licor Pirinenc. Receptari de Cuina i de Licors
- La sabiduria del agua. Masuru Emoto
- La Teca d’Ignasi Domènech
- Las mejores recetas de Bacalao . Rafael Garcia Santos Hiria Liburuak 1999
- Las verduras de muchas maneras. Karin Leiz faves, la col i moltes més
- Les receptes del Motel Empordà. Jaume Subirós
- Las recetas de Carvalho Manuel Vázquez Montalbán
- Les truites als estanys dels Pirineus Alexandre Miró
- Les cabretes del Serrat Gros. Pepita Clop i il·lustracions Carolina Botella
- Les amanides de la Mediterrània d’Eliana Thibau en l'Amanida de Niça
- Les postres i els pastissos de l'àvia Jaume Fàbrega crema catalana
- Los dulces de Amanda d'Amanda Laporte -les magdalenes i alguns més.
- Llibre de Sent Soví a Sensacions al Plat o els Fideus a la cassola
- Matur og Drykkur Helga Sigurðardóttir
- Melmelades casolanes. Núria Duran i Montserrat Roig
- Menú de degustació. Jordi Cervera amb el pròleg de Ferran Adrià
- Pa negre
- Passió per la Setmana Santa de Fra Valentí Serra de Manresa
- Picades Ramon Parellada
- Plantas medicinales : el Dioscórides renovado. Pius Font i Quer en Sensacions al Plat i un bàsic
- Quadern Gris Josep Pla crema catalana
- ¿Qué sabemos de? Paladear con el cerebro de Francisco Javier Cudeiro Mazaira
- Ratafia - Bibliografia
- Sal. Historia de la única piedra comestible.
- Serrat Gros història d’un formatge Pirinenc de l’Eulàlia Torras Serrat
- Skrei - Las mejores recetas del mundo de Mar de Noruega
- Todo el bacalao a su alcance J. Garcia Fortuny y J. Jofre Español
- Totes les sopes de Jaume Fàbrega (sopa de síndria)
- Vins secrets de Catalunya de Lluís Romero a Cal Tiques
- 36 maneras de guisar el bacalao de Manuel Maria Puga i Pardo -Picadillo-
- 50 anys de l’Hotel Empordà. Històries del Motel de Miquel Berga
- 1080 recetas Simone Ortega, un clàssic.
Sant Jordi's