dissabte, 2 d’octubre del 2021

“La diversitat és el sabor de Casa Cacao” - el brunch a la terrassa de l'hotel Casa Cacao -

Si no has visitat Casa Cacao crec que seria interessant que anessis a veure-la, degustar, provar i gaudir d'una experiència xocolatera i alguna cosa més.

Casa Cacao és una xocolateria i, també, un obrador, un espai on degustar la xocolata, freda o calenta, i un “petit” hotel boutique, amb quinze àmplies habitacions, on es vol traslladar l'esperit de l'hospitalitat del Celler de Can Roca, reconegut, en diverses ocasions, com el millor restaurant del món.

Casa Cacao: el viaje de vuelta al origen del chocolate és, també, el llibre del que són autors Jordi Roca i Ignacio Medina, periodista i crític gastronòmic. Editat al 2018 per Planeta Gastro amb el suport del BBVA. Més enllà del relat d'un viatge i que va permetre conèixer i fer realitat el somni del que avui és l'obrador de Casa Cacao, més enllà del bean to bar. Els drets d'autor d'aquest llibre es destinaran al recolzament de les comunitats Awajun de Perú.

Casa Cacao és el resultat d'una evolució i un procés d'en Jordi Roca, “postrero”, el petit dels germans Roca i l'Anna Payet, l'esposa del cuiner Joan Roca, professora de l'Escola de Turisme de Girona i directora d'aquest espai dedicat al cacau. Un projecte a l'empar de l'univers dels germans Roca i amb la col·laboració del mestre xocolater Damian Allsop que es va fer realitat a principis del 2020. (He inclòs aquest vídeo perquè em va agradar, em sembla molt il·lustratiu i entenedor)

Casa Cacao està situada a la plaça Catalunya cantonada amb el carrer de la Ginesta, al barri del Mercadal de Girona, en zona de vianants i mirant al riu Onyar. Ocupa un edifici catalogat de planta baixa i tres pisos amb un terrat amb pèrgola. La façana conserva uns esgrafiats amb la imatge de la Mare de Déu de l'Esperança on es va ubicar la clínica privada l'Esperança o Clínica la Gerundense i seu de la companyia d'assegurances amb aquest mateix nom; fins al 2015 es va destinar a Alberg de joventut de la cadena Equity Point i des del 2016 és propietat de la família Roca.

Des del mes de juny Casa Cacao ha ampliat l'espai xocolater amb un nou bar -Bar Cacao- a la mateixa Plaça de Catalunya i al costat de l'edifici de Casa Cacao cantonada amb el carrer Ginesta.


El nou destí de l'immoble i edifici singular està dedicat al cacau i la xocolata. Poder no hi ha casualitats o coincidències però la suma de bons propòsits, on s'ha pensat en cada detall, seria una transformació natural d'aquell viatge a l'origen del cacau on varen conèixer les comunitats productores, els grans de cacau, el sòl, la terra, el clima i la planta on creix, o les diferencies en el tractament posterior de la collita, especialment durant el procés de fermentació i assecat com s'indica a la part posterior de l'embolcall de les rajoles de xocolata. El paper s'elabora amb la fibra, les pellofes i les closques del cacau triturades i empaquetat a mà. El packaging i la imatge gràfica ha estat a càrrec de l'estudi Run Desing.

Casa Cacao és un projecte de l'estudi d'arquitectura Callís Mares Arquitectes i el disseny interior a càrrec de Sandra Tarruella interioristes. Els colors càlids, harmònics que recorden les tonalitats de la fava del cacau en tots els orígens i la posterior transformació en xocolata i que va adquirint en les diferents etapes de la transformació.

La planta baixa de l'edifici està dedicada a l'obrador, a la vista des del carrer, on es pot veure, a través de la cristallera, tot el procés d'elaboració des de l'entrada dels sacs de cacau fins la seva transformació en xocolata. "el cercle perfecte”

La botiga on pots comprar els xocolates dels diferents orígens, els bombons, la xocolata en pols per preparar a la tassa, altres productes, preparacions i també els llibres dels germans Roca.

La recepció de l'hotel comunica amb les plantes superiors on estan les habitacions de l'hotel i la terrassa amb unes esplèndides vistes a la ciutat de Girona.

Els hostes poden esmorzar a la terrassa de l'hotel; pots prendre una copa o degustar el brunch, amb reserva prèvia, elaborat amb productes locals, de temporada i de proximitat on no falta la xocolata perquè la xocolata no es tan sols una meravellosa beguda i un producte excel·lent, una forma de degustar que en la mesura adequada reconforta i té efectes beneficiosos per l'organisme.









El xocolata, consumit en quantitats moderades, pot convertir se en un antioxidant vegetal és que és ric en polifenols, flavonoides i catequines, que poden millorar el fluix sanguini per dispersar la pressió arterial. També pot actuar com un antiinflamatori ” -Jordi Roca-



Qui va seguint el blog, poder, s'ha adonat de com m'agrada la xocolata amb un post dedicat a una tassa de xocolata desfeta o d'altres que he anat compartint on la xocolata és un dels ingredients principals com seria el deliciós brownie, o la tortada o pastís familiar de xocolata i coco o un post dedicat a un dels berenars més populars de quan érem petits com és el pa amb xocolata o el xocolata en altres plats i ciutats que he visitat o aquella master class de la xocolata que vaig assistir a Barcelona Degusta.

Casa Cacao estava pendent, i així, quan aquest estiu la situació pandèmica s'anava normalitzant buscava un lloc per celebrar l'aniversari de la mare, li vaig preguntar si l'agradaria anar-hi. Era una bona proposta, per l'experiència xocolatera, pel lloc i també que fos a l'aire lliure en una terrassa. Feia pocs dies, també, que una amiga m'havia parlat. Havia tingut un dinar de feina i l'havia agradat.

Vaig fer la reserva i vàrem anar a Casa Cacao al brunch gastronòmic que preparen amb productes locals i de temporada a la terrassa amb vistes al Barri vell de Girona.

Casa Cacao s'adapta als teus gustos tan si ets vegetarià, tens alguna intolerància o algun producte que no t'agradi.


Aquests són els plats que vàrem prendre al brunch:

1- Ou Villeroi recobert amb beixamel i fregit amb pa panko, amb salsa de bolets de temporada i tòfona d’estiu
2- Sobrassada de Mallorca amb mel de mil flors, paté de campanya amb festuc i envinagrats elaborats Celler de Can Roca.
3- Formatge Manyac de llet crua de vaca de la formatgeria de La Xiquella a La Vall d’en Bas
4- Crema d'api rave
5- Royal d'oca amb salsa de pera i foie acompanyada amb daus de pera i nous al curri
6- Coliflor amb salsa Kale, avellana i albedo de llimona
7. Fruita local del Mercat del Lleó, sempre de temporada amb iogurt de llet de vaca de làctics Peralada amb melmelada feta a casa i Musli de Cacau
8- La torre dolça: choux de cacau Piura 66% (Perú), xuixo de Can Castelló amb crema de xocolata, i bombó de cirera amb flor de saüc amb carambines de nou pecana amb fruites de la passió i plàtan.
La tassa de xocolata freda, Los Bejucos 80% de la República Dominicana


















Els vins per acompanyar:
  • Copa de cava de benvinguda d'Albet i Noya, brut reserva.
  • Terra Remota: vi negre Camino 2017 de producció ecològica de la DO Empordà, elaborat amb les varietats syrah, garnatxa negra, cabernet sauvignon, ull de llebre. Un vi agradable, complexa i llaminer.


El preu 45,00 Euros per persona amb l'IVA inclòs.

Uns dies més tard vàrem tornar, a Casa Cacao perquè em faltava completar algunes dades i per acabar d'escriure aquest post, també, per fer algunes fotos més i vàrem comprar algunes rajoles de xocolata origen Venezuela i xocolata en pols per fer a la tassa.

1. Chuau, Aragua, Venezuela. 68% varietat criolla i trinitària. Recollit i fermentat a Chuau, en la Parròquia de Las Minas de Baruta des de fa més de 350 anys.

2 i 3 Xocolates amb sabors mandarina i regalèssia Cacau originari de la “Hacienda Cacao Caribe” de la zona de Les Trincheras, Venezuela. Fermentat en calaixos de fusta amb fulles de plàtans, posteriorment assecat al sol i en el sòl.
El procés posterior segueix a l’obrador.
La 3a rajola és xocolata de Venezuela amb cafè d’Etiòpia amb espècies com el pebre i cardamom..

Vàrem comprar també una bosseta de xocolata en pols Les Trincheras per fer a la tassa.
Al blog tens un post del 2013 de com preparar una tassa de xocolata desfeta… quan la faci amb aquest xocolata t’aviso☕️🍫


Girona té un nou motiu anar-hi!

Casa Cacao
Plaça Catalunya, 23
17002 Girona
Tel. 972 905 905

5 comentaris:

  1. Quina bona pinta Fina! Tot sembla deliciós i aquesta sobrassada amb mel... mmmmmmm. Moltes gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, a tu Ralfi per llegir-ho i escriure.
      Deliciós!
      Bon dilluns tarda!

      Elimina
  2. Un reportatge molt exhaustiu, Fina, visca la xocolata. Una abraçada, Nerea

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Nerea!
      Si, la xocolata s'ho mereix!
      Tu fas una gran tasca divulgadora d'aquest tresor :)
      Aquest post no va ser fàcil de fer.
      Una abraçada i un bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Hey, this is an incredible and fabulous post. The Contents of your blog are good and intriguing. Keep posting such contents. Cash Assistance For Single Moms

    ResponElimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!