Hivern 2022: 1.111 visites
2a Proposta formatgera pel mes de febrer va ser per Mühlebach un formatge suís d'alta muntanya, dels Alps suïssos i de llet crua de vaca.
2a Proposta formatgera pel mes de febrer va ser per Mühlebach un formatge suís d'alta muntanya, dels Alps suïssos i de llet crua de vaca.
Les
vaques s'alimenten de les herbes més fresques, sense
pinso, beuen una aigua neta i cristallina a 1.248 m
d'alçada aproximadament.
Aquest formatge s'elabora
amb respecte a la història i en un entorn sostenible.
El formatger elabora
aquest formatge en temporada.
Té una escorça
rentada amb salmorra d'un un color entre ataronjat o sorra clar?.
El temps de
maduració és aproximadament de 4 a 5 mesos.
Té gust de fruits
secs, una mica fumat, suau, aromàtic i llaminer.
Mühlebach
és un dels bons formatges per preparar La Raclette, que significa
"rascar". Un dels plats més populars i estimats a Suïssa.
El formatge es fon quan s'ha apropa a les brases o l'escalfador. De
les fogueres dels pastors als fornets elèctrics. Hi ha un petit
electrodomèstic que vaig comprar que permet preparar-la a casa
Aquest formatge ´s'ha convertit
en un dels plats més emblemàtics d'aquest país i va passar a ser un dels plats
nacionals i populars de Suïssa. També poden trobar La Raclette a
França i Alemanya en les regions frontereres amb Suïssa.
La Raclette resulta
deliciosa per untar amb el pa o acompanyada de patates al vapor,
cogombres agredolços, cebetes i poder algun embotit semblant a la
cecina. Un menjar que fa festa, anima tertúlies, per compartir al mig de l'hivern.
També resulta deliciós fos al forn amb patates.
La proposta de maridatge
podria ser un vi blanc sec i afruitat: Un muscat o Gewürztraminer.
El vi suís, es difícil de trobar aquí. També és adequat amb te o
un vi especiat calent, tant popular a centre Europa.
El temps adequat per
prendre'l és de novembre a febrer, encara que és possible
prendre'l quan vingui de gust.
L'origen de la Raclette: Va ser
un pastor que fa uns quants anys va oblidar el formatge a la vora del
foc, quan va adonar-se el formatge s'havia fos deliciosament. És un
plat nacional molt estimat de les muntanyes a les taules dels pobles.
Compra: Quan buscava el millor formatge per preparar una Raclette vaig buscar i assessorar-me en quin era el millor formatge i el més adequat.
Compra: Quan buscava el millor formatge per preparar una Raclette vaig buscar i assessorar-me en quin era el millor formatge i el més adequat.
Colmado Murria de Barcelona és qui més em va convencer, un clàssic de la ciutat on trobar els millors formatges de Suïssa i molts més.
Un restaurant de
Barcelona on degustar bones Raclettes i Fondues: Basilea
imatge de Wikiwan
Em sembla molt interessant aquesta sèrie,Fina.
ResponEliminaParles de manera molt detallada de formatges que no són els més coneguts a casa nostra.
BON NADAL.
Manel.
Bones Festes de Nadal!
EliminaMoltes gràcies Manel, no va ser fàcil buscar i trobar alguns.
D'aquí també en sortiran!
Els canelons a punt. Bon dia de Sant Esteve!.
Fina