dimecres, 8 de maig del 2013

Un vi literari: Odín


Fa uns mesos vaig trobar en una llibreria aquest vi que avui us vull presentar. Aquestes troballes em fascinen i no vaig dubte en comprar-lo. Em va semblar un vi excel·lent i, la idea que havia darrera encara més. Em faltava trobar el moment i l'ocasió. 

Aquest vi és el resultat d’una idea original de l'editor d’ Editorial Nórdica que volia conjugar, unir, la literatura i els vins. Dos de les seves passions. Per això,  i per realitzar aquest petit somni volia que fos un vi molt especial. Va cuidar cadascun dels detalls. Va triar una bodega de prestigi, Pagos de Moncayo, un territori pel qual té estima, l’Aragó, el raïm, un sirah, malgrat que també l’agrada molt la garnatxa. Després vindria escollir un escriptor, Javier Tomeo uns dels escriptors aragonesos  més reconeguts, qui va acceptar amb molt de gust l’encàrrec d’escriure un conte amb el tema enològic i  l’ il·lustrador  Fernando Vicente amb un gran treball i excel·lent obra. Finalment calia triar el nom d’aquest vi tant especial i amb tants bons auguris, "Odín", nom d’un déu que sintonitza clarament amb el nom de l’editorial.

Fitxa tècnica d'Odín:
  • Anyada: 2010
  • Denominació d'origen: Campo de Borja
  • Vinyes: La Loma
  • Varietat: 100% Syrah.
  • Criança: 11 mesos
  • Alcohol: 14,5%
  • Preu: 14,90 € (IVA inclòs)
Nota de tast: De la bodega
Intensos tons cirera picota amb irisacions violàcies. És un vi amable i saborós amb aromes profunds a fruites silvestres i violetes, cassis, melmelada de prunes, groselles negres i esbarzer, olives negres i tòfones. En boca és potent, amb cos, de textura sedosa.

Temperatura de servei i maridatge: és de 14 º C, és un vi perfecte per acompanyar rostits i carns vermelles per exemple a la tardor amb el senglar o un altre plat de caça que us agradi. O llegint una poesia 

L’editor ha  portat un vi a les llibreries i la literatura als restaurants i les bodegues. Un somni. Una realitat. Es va fer una tirada limitada 1000 ampolles. La Guía Peñín l’ha atorgat 92 punts i  Carlos Delgado 9,3. Un excel·lent reconeixement. 
M’ha semblat molt apropiat aquest magnífic vi per acompanyar la setmana de la poesia de Barcelona que ha començat avui. Un festival de poesia que s'estendrà per tota la ciutat
Salut!


La tarda és un adàgio. Ben sol
al cor del goig, escolto la remota
simfonia del mar a la petxina
del teu record que sempre m'acompanya, 
i només jugo a viure per no perdre't 
Miquel Martí i Pol
Suite de Parlavà a Lluís Llach i Miquel Insua

Visitar: Parque Natural del Moncayo
Nota: La fotografia de l'ampolla de vi està feta al Parc de Cervantes coincidint amb una exposició de roses. 

4 comentaris:

  1. Lo compre en la fnac precisamente hace unos días. 20 euros o algo así creo que me costo. La verdad es que estaba bastante bien, aunque me gustan mas suaves. Cuidate

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por dedicar tu tiempo y comentar.
      Me costo unos 15,00 € más o menos. Me imagino este vino con más frío. Ya te contaré, lo pruebo este fin de semana. Es una buena bodega que utiliza en su producción métodos artesanales.
      ¡Buen fin de semana! Saludos

      Elimina
  2. Amiga Fina:
    Curioso y original tu vino literario. Queda claro lo del vino pero me intriga la parte literaria. Dices que Javier Tomeo escribió un cuento enológico con participación del ilustrador Fernando Vicente. ¿Es el librito que cuelga de la botella o se trata de trabajo más extenso?
    Muy bonito “Un día cuansavol”, me gustan las ilustraciones. Pero demasiado triste. Habrá que ayudarse con Odin.
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon día, Sebastián,
      Es el librito que cuelga de la botella. Lo escanearé y te lo envío para que lo puedas leer.:))
      Sí,es un poco triste, tienes razón. El vídeo lo había elegido la editorial para promocionar su libro del mismo nombre. Y, el vídeo con poesía de Martí Pol, escritor, poeta con música de Lluís Llach me gustaba pensé que era adecuada la coincidencia para acompañar la Semana de la Poesía y Odín.
      Buen fin de semana,
      Saludos,

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!