Avui ha finalitzat la Setmana de la Poesia de Barcelona. Vaig presentar a Odín quan va començà i, avui, que ha acabat, un altre vi, de la bodega familiar Sanstravé amb un poema de Joan Margarit. Perquè em sembla una bona idea unir el vi i la poesia. “El vi sembra poesia en els cors" Dante Alighieri
Aquesta bodega de productors familiar té especial cura en tot el que fan. L’amor a les seves vinyes, el vi, el paisatge, la tradició dels avis, la feina i l’amistat amb el poeta Joan Margarit va fer que decidissin que la descripció de cadascun dels vins de totes les seves ampolles, portessin un poema,un fet singular. L'etiqueta va ser dissenyada per el pintor i escultor Jobacasen
Fitxa tècnica del vi
- Anyada: 2005
- Denominació d'origen: Conca de Barberà
- Vinyes: Pròpies de la finca familiar Gasset Reserva Syrah 2005
- Varietat: 100% Syrah.
- Criança: 18 mesos en bóta de roure francès nou amb un mínim de 24 mesos en ampolla
- Negre molt intens per l’altitut de la plantació, Maceració carbònica
- Alcohol: 13,5%
- Preu: 8,50 Euros (IVA inclòs)
Nota de tast:
Intensos tons cirera picota i mora. És un vi saborós i profund
Temperatura de servei i maridatge: és recomanable obrir l’ampolla 30 minuts abans de servir. Maridar carns a la brasa i foie micuit
Aquest és el poema que porta en l'etiqueta El Sanstrave 2005 Reserva
Des de Forès
Amb el cel de la nit com un domàs
i les llums de Montblanc a l’horitzó,
com un silenció amfitrió,
l’ampolla de vi negre m’omple el vas.
La lluna i jo parlem front del balcó
sumptuós de la Conca. Quan se’n va,
em quedo amb els records, acompanyat
per l’escalfor entranyable del vi fosc.
Ell és de Solivella, on el perfuma
la marinada i l’ordre verd dels ceps.
Jo vinc -més espartà- de Sanaüja.
Però els dos som de la mateixa terra.
Al fons del meu esguard hi ha la foscor
de les vinyes després de la verema.
Aquest vi el varem comprar un cap de setmana del mes de febrer que varem anar a Solivella, a la Conca de Barberà, a fer la calçotada. La família Sans Travé té bodega i restaurant. No us el perdeu!
Salut!
La verema a la Conca de Barberà
Et pot interessar el post del restaurant de la mateixa família:
Restaurant Can Travé a Solivella. Les vinyes, la bodega i la casa rural
Et pot interessar el post del restaurant de la mateixa família:
Restaurant Can Travé a Solivella. Les vinyes, la bodega i la casa rural
Amiga Fina:
ResponEliminaSiempre –pero hoy más- resulta importante el diseño de la etiqueta. Debemos conocer bien los detalles del vino y su característica. Hoy, más que nunca, se encuentran pequeñas maravillas embotelladas. Añadirle poesía es ya un punto alto. Pero lo que realmente nos hará tocar el cielo con la mano, es la compañía con quien compartimos la pequeña obra de arte. Una cata a dos, nos puede hacer descubrir alguna estrella en el firmamento.
Un saludo,
Sebastián Damunt
Bon día, Sebastián,
EliminaGracias, gracias. Ayer noche, cuando leí tu comentario. Me emocionó de verdad. Hay palabras, frases o silencios que reconfortan durante tres inviernos. Y lo has conseguido! (Bueno, en realidad este tiempo de navegar en la red ha confirma la amistad y estima)
Siempre he pensado que las vivencias: una conversación, ("una charla de sobremesa"), una copa de vino, un trocito de queso en un lugar: en el campo, en la playa, o bajo las estrellas y con quien compartes hacen grande y mágico ese momento más que la mejor de las añadas o cualquier reserva exquisita. Y,ese instante se convierte en el mejor de los momentos vividos.
Tu comentario es poesía, gracias por estar!
PD: Hay verdaderas obras de arte en las etiquetas de los vinos.