divendres, 31 de juliol del 2020

El resultat: vinagre de codony i ratafia de codony

El cap de setmana del 6 de desembre de l'any passat vaig preparar, per primera vegada, vinagre de codony, aquí ho pots descobrir, era la recepta amb codony que presento cada any, per recordar el primer post del blog dedicat aquesta fruita. Alhora, també, vaig preparar ratafia de codony, amb un post al blog, amb un resultat excepcional.

El temps que té que transcorre des de que es prepara, fermenta el vinagre o macera la ratafia, fins que es filtra, és aproximadament el mateix temps pel vinagre que per la ratafia de codony, entre dos i tres mesos, però el 13 de març d'aquest any el món es va aturar i vàrem quedar confinats, així que vaig haver d'esperar unes quantes setmanes més, gairebé fins a final del mes de juny.



El resultat va ser positiu. El vinagre de codony artesà, podia haver estat inclús alguna setmana més; el gust és semblant al de la poma, poder perquè són de la mateixa família, és aromàtic i floral, molt bo i adequat per algunes amanides d'enciams o una amanida de llenties freda, també es podria utilitzar per  marinar algun peix, o un filet o per acompanyar unes maduixes o alguna fruita que t'agradi.

La ratafia de codony artesana i d'edició limitada, em sembla excel·lent i personalment la trobo molt bona. amb un sabor més suau que la ratafia tradicional, la que es prepara amb nous verdes, és correcte la proporció de sucres, és agradable, de color daurat i amb l'aroma de la fruita. Per prendre sola o acompanyar algun pastís.

Quan vaig escriure el post, la Marta, seguidora del blog, em va dir que digués com havia quedat. Aquí està i quan vingui el temps dels codonys recorda aquest post o altres per inspirar-te.

Gràcies i fins aviat! 


Seguint la idea i la proposta d'en Jordi de l'Horta  a Tavertet


2 comentaris:

  1. HOla Fina,
    perdona el retard a escriure. Vaig veure que ho esmentaves a Instagram i vaig respondre per aquell canal.
    Quina bona pinta, totes dues coses.
    Farem proves, sobretot de vinagre, en base a la teva recepta. Ja et diré.
    Gràcies per pensar-hi.
    Marta B.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta,
      Res, al contrari :)
      Gràcies a tu per pensar-hi i per escriure.
      Va quedar bé.
      El vinagre, encara, pot estar més temps. La ratafia excepcional :)
      Fins aviat,
      Fina

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!