diumenge, 15 d’abril del 2012

Colman Andrews Creu de Sant Jordi 2012


Colman Andrews. Escriptor nord-americà, editor,  gastrònom,  considerat un dels millors crítics de restauració. El major difusor de la cuina catalana arreu del món principalment als Estats Units. 

Entre les seves obres: Catalan Cuisine: Europe’s Last Great Culinary Secret, obra de referència excepcional on explica la història, les característiques de la nostra cuina amb rigor, amb excel·lència i de manera brillant. 

Ahir, quan repassava el seu llibre vaig pensar que has ser part i estar  immers en el paisatge, la societat, la cultura, les costum i, la història per fer possible aquest exercici. Poques persones han sabut transmetre i explicar-ho com ell. 

El senyor Jaume Subirós, propietari del Motel Empordà*, referent de la cuina i la gastronomia així també m'ho havia transmès.

Destacar un dels seus  últims llibres dedicat a la cuina de elBulli en actiu: Podeu llegir l'excel·lent resum de  Sebastián Damunt en el seu   estupend blog Libros de Cocina y Gastronomia: "reINVENTAR LA COCINA: Ferran Adrià. Un viaje incesante por la gastronomia”. 


El Govern de la Generalitat en la sessió de 10 d’abril  va acordar concedir la Creu de Sant Jordi a Colman Andrews. Per la important i valuosa tasca que ha realitzat i, pel reconeixement, promoció i projecció a l’exterior de la cuina catalana tradicional i la seva aportació a la gastronomia.


La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. És la distinció més important que s'atorga a la societat civil.  L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el 20 d’abril al Palau de la Generalitat en un acte solemne.
Moltes felicitats a tots el guardonats  i moltes gràcies per la vostre tasca:))!!

*Aquest post està relacionat amb el post: Les faves en amanida i menta fresca. Homenatge al Motel


2 comentaris:

  1. Amiga Fina:
    Ayer vi tu nueva entrada comentando la distinción otorgada a Coman Andrews, que me parece perfectamente merecida. Hoy pensaba incluir en este comentario algún link a las entradas dedicadas a este autor en mi blog, pero, después de un repaso más detenido de tu post me he dado cuenta de que ya ¡te me has adelantado!.
    Me ha encantado repasar MOMENTS, que figura en la página del Motel Empordà. Por aquella época hice una pequeña incursión en Bagur - Hotel Cap Sal -, y si recuerdo que, incluso años después, lo de Figueras era lo más original. Incluso llegué a poner en práctica lo de las "espinas fritas y crujientes de las anchoas en salmuera".
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
  2. Bona nit, Sebastián,
    Hubiera estado muy bien, me encantaria que incluyeras lo que quieras estaria muy bien. Tus comentarios y apreciaciones son muy valorados por mi. Muchas gracias por escribir. Eres referente y maestro:))
    Me alegra que te guste MOMENTS es una delicia. Precioso. Mis padres estuvieron también en el Hotel Cap Sal. Creo que hablamos de la misma época. Tengo muy buenos recuerdos.
    Las espinas fritas és una gran invención. Producto de...
    Un aperitivo que en el libro del Motel dice: "Un aperitiu que "convida a la reflexió i l'admiració"
    Un saludo, amigo,
    fina

    ResponElimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!