Hivern 2024: 6.089 visites!!
Actualització d'aquest post novembre de 2015: Diego Alías Cuiner de l'any 2015 al Fòrum Gastronòmic de Girona. El cuiner més votat pels lectors de la La Vanguardia entre els cinc finalistes.
Diego Alías és el xef de Ca l'Amador em va dir abans de marxar: si escrius alguna cosa no t’oblidis de la música!! A la cuina de Ca l'Amador no falta mai la música, l’ingredient indispensable.
Diego Alías és el xef de Ca l'Amador em va dir abans de marxar: si escrius alguna cosa no t’oblidis de la música!! A la cuina de Ca l'Amador no falta mai la música, l’ingredient indispensable.
Diego és un xef jove que porta més de la meitat de la seva vida treballant, i des de fa 12 anys, junt amb la seva família, al front del restaurant Ca l’Amador.
Diego va estudiar a l’escola Joviat de Manresa i la seva carrera professional ha passat pels restaurants de Martin Berasategui, Sergi Arola, també ha treballat a “les Andorres”, a Port de la Selva i també a elBulli.
Cal l’Amador està a Josa de Cadí, Josa és un poble situat al mig del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Podeu arribar des de Berga per Saldes i Gósol.
Pujant veureu el magnífic Pedraforca. Nosaltres varem venir per aquí però també podeu anar per Solsona per Sant Llorenç de Morunys fins a Tuixén on arriba la carretera que ve de la Seu d’Urgell.
Si arribes a Ca l'Amador, abans de dinar tot està tranquil, les coses es van fem amb placidesa i alegria, saber que tot està controlat i planificat. Cada un ocupa el seu lloc però tots estan per tot arreu quan comença la funció. En Diego com si fos un director d'orquestra dirigeix, controla la cuina i la sala. Per això, compta amb un gran equip: Amb la seva mare, la Virgínia, fa un tàndem perfecte, el pare, en Diego, porta la sala atent i alegre, pendent de cada detall i de totes les taules junt amb la Gemma que va i ve perquè no falti res i en Pau excel·lent professional i col·laborador. No es cansen de repetir: tots som un equip perfectament sincronitzat. Aquella casa està plena d’optimisme i harmonia.
El xef Diego de tant en tant surt de la cuina, controla, aconsella, observa com va tot, torna, entra i dóna instruccions com si fos una retransmissió en directa i tot va sortint perfectament. D’aquesta manera i al ritma de la música que escolten a la cuina tot arriba a la sala i aconsegueixen l’èxit a la taula.
La cuina del Diego és innovadora i moderna sense oblidar els productes locals i de proximitat. Us explico els plats que vàrem prendre; Per començar: una crema de pastanaga amb espècies i gambes, amanida variada amb vinagreta de mango; per continuar: Els pèsols negres de Gósol amb costella confitada, les mandonguilles “negres” de vedella i porc, delicioses, amb sipions a la planxa. Un excel·lent plat de mar muntanya i, un arròs amb bolets i conill. Per les postres: macedònia de fruites, textures de coco mango i gelat de vainilla i el formatge d’Ossera amb melmelades de taronja i figues.
La carta de vins diu amb orgull en Diego té, a més d'altres, totes les DO de Catalunya. Nosaltres vàrem prendre vi DO Bages per proximitat Abadal i aigua Pineo.
Un lloc per tornar!!
Visitar: Una passejada per Josa de Cadí, pels muntanyencs bones excursions i caminades; a Gósol va estar una temporada Picasso, hi ha un centre dedicat al pintor, les excursions pel Parc Natural Cadí-Moixeró, visitar Ossera el poblet dels artesans i la formatgeria on s'elabora el reconegut formatge Lo Serrat Gros.
Visca la música a la nostra vida!
Actualitzacions
2016.08.29 Josa del Cadí suma energies: Formatgeria Serrat Gros i Ca l'Amador
Molt a prop de "Cal Amador": El Serrat Gros un formatge extraordinari
Pels que saben com m’agraden les muntanyes i els que saben com em va costar arribar a l’Aneto, amb defalliment inclòs. Per tots els amics i els amants dels Pirineus.
2013.04.06 El restaurant Ca l'Amador, de Josa de Cadí, a "Cuines" de TV3
2016.08.29 Josa del Cadí suma energies: Formatgeria Serrat Gros i Ca l'Amador
Molt a prop de "Cal Amador": El Serrat Gros un formatge extraordinari
Es llegir l'entrada i voler anar-hi! quina sort de tenir prop nostre llocs així on pots gaudir de natura i de menjar bo.
ResponEliminaM'ho apunto! Gràcies!
Que matinera Neus!!
EliminaDilluns, bona setmana:))
Val la pena de veritat. Moltes gràcies!! Seguim.
M'apunto aquesta gran recomanació ja que nosaltres anem sovint al Berguedà, té unes zones d'escalada precioses. I aprofitant l'escalada, tenim l'excusa perfecte per fer-hi un bon dinar ;)
ResponEliminaUs agradarà segur!! Amunt, amunt. La muntanya i un bon dinar:))
EliminaGràcies Gemma!!
Una bona criança dels d'Abadal (cabernet sauvignon i merlot del 2007) per uns plats de muntanya: bona elecció! I de proximitat!
ResponEliminaSalut i bons vins!
Joan
Molt bon dia Joan!!
EliminaGràcies pel teu professional comentari:))
Salut, bons vins i bons menjars!
Un bon dia!
Que bo tot! i un paisatge idíl·lic (que bonica la foto del Pedraforca!!!) No he visitat mai aquesta zona de Catalunya, caldrà tenir-ho present.
ResponEliminaMoltes gràcies pels teus comentaris, bonica, i perdona si no passo massa per la teva cuina, estic una mica cansada, tinc programades entrades per tot aquest mes de maig però durant el mes de juny faré una aturada al blog, necessito temps per mi i descansar una mica.
Moltes gràcies i et tindré present.
Una forta abraçada!!!
Gràcies, Gemma!! El Pedraforca és espectacular, el Cadí, el Canigó, l'Aneto, les montanyes, tenen una gran força!!, m'agraden. Bé, la natura és bella.:))
EliminaGràcies a tu per dedicar aquest temps!!
A vegades, també, em pot el cansament.
Ja ho crec!!, de tant en tant, tenim que buscar un temps per recuperar-nos.
Et tinc present,
abraçada gran, bon cap de setmana:))
Por Dios santo bendito.... Cada vez que me asomo por aquí tengo la ansiedad que me proporciona mi régimen eterno. Jolines, qué cosas más ricas. Mi frigo da un poco de pena últimamente, todo verde y lihg...qué asco. Un abrazo
ResponEliminaHola princesa doloretes!!
EliminaSi noia coses molt rebones, tu ben asseguro.
Aquesta nevera s'ha de omplir d'aliments plens de colors:)) et sembla?
abraçada!! bon cap de setmana!
Amiga Fina:
ResponEliminaMaravilloso lugar, con sus montañas y los pèsols negres, que no conocía. Me encantaría visitar Ca l'Amador, escuchar la música en la cocina y ver Gósol, Cadí-Moixeró y Ossera. Pero sé que ya no me va a dar tiempo para este viaje.
Afortunadamente, y gracias Cuina Cinc que nos muestra el camino, he conseguido que de Ossera, via Seu d'Urgell, me llegue un paquetito con algunas muestras artesanales de Serrat Gros.
Un saludo,
Sebastián Damunt
Hoooola, Sebastián, mon amí!!
EliminaLos pèsols negres tampoco los conociamos. Un gran descubrimiento!!
Existen grupos de investigación en algunas Universidades que se dedican a recuperar y crear bancos de semillas de algunas especies.
Aunque Jaume Fàbrega en uno de sus libros lo cita.
Espero que te guste, ya me dirás!! Es una delicadedeza. Acuerdate de la forma de degustar y acompañar no hace falta que te diga!!
Otra cosa que te gustará: He sabido que la raza de las cabras es murciana, por su resistencia y calidad.
Saludos, buen fin de semana:))
El Cadí...la mantequilla!!!!!!!! Me traje kilos, con el aire acondicionado a tope, un mes de julio, para que no se me derritiera!
ResponElimina(ojalá supiera escribir y hablar catalán, me encanta).
un beso
Hola, Monica!
EliminaLa mantequilla mantega Cadí:http://www.cadi.es/ es extraordinaria!!
No me extraña! Te envio el enlace. Gracias por tu comentario.
Del catalán al italiano no hay tantas diferencias como con el español.
La lengua nunca debe ser una barrera siempre un acercamiento.
Siempre he pensado que cada idioma iene aquella singularidad y precisión para diferetes términos...
Un beso
PD:http://www.descobrir.cat/ca/notices/2011/01/cadi__un_mon_a_les_portes_del_pirineu_491.php
Desempolvando el catalán, cuando viaje a Andorra, no dudes que parare en el sitio este, leyendote entran ganas desde luego de probar sus platos...Cuidate
ResponEliminaHola Plared,
EliminaMuchas gracias por tu comentario!! Te gustará:))
Saludos, hasta pronto,
PD: Pronto pondré una lista de pelis que he visto relacionadas con el tema dl blog.
Gràcies.
gracies per la canço !!! kina historia mes maca !!!!salut i sort
ResponEliminaGràcies pel teu comentari! Si, és maca i, a més he sabut que és de veritat!!
EliminaSalut, sort i bon profit Didac, fins ben aviat!! Records al teu gran equip!!
El menjar es espectacular , la carta de vins no te "despreci" , ya voldrien tenir molts la carta de Cal Amador , la casa no te preu , l´equip et traspassa tot els que ell senten i aprecien en lo seu.
ResponEliminaEs d´aquells llocs que no t´ho imagines , i que has de visitar abans de ...
GRACIAS DIEGO PADRE , VIRGINIA , DIEGO , y demás.
Hola, Sergi,
EliminaMolt benvingut a CuinaCinc!! Totalment d'acord.
Gràcies pel teu comentari. Fins la propera!!!. Salutacions,