dimecres, 3 d’octubre del 2012

Domus Sent Sovi


Hostalric vol ser un referent arreu de Catalunya i per això ha fet realitat el projecte Domus Sent Soví* un espai de trobada on fomentar l’interès i el coneixement pel patrimoni gastronòmic del país com a element d’identitat, posant en valor els productes de la terra. Empreses dels sector gourmet alimentari, serà seu, institucions i altres sectors han recolzat el projecte. La inauguració va anar a càrrec del gastrònom Pep Palau i  el va apadrinar el cuiner Joan Roca

Obra de l’arquitecte Miquel Subirats, el centre està ubicat a Can Llensa, una antiga fàbrica de taps de suro, i té quatre espais diferenciats que permeten al visitant conèixer la cuina catalana i els seus productes i viure diverses experiències: l’auditori, on es faran sessions magistrals, conferències, taules rodones, i presentacions; l’aula de cuina, pensada per a tallers, cursos i demostracions; l’espai expositiu on s’exposaran i vendran els millors productes de proximitat i a on es podrà gaudir d’experiències sensorials mitjançant propostes audiovisuals; i l’espai de restauració, que serà l’espai de degustació de la cuina catalana. Calen moltes propostes i projectes en aquests moments on el futur no està gens clar.
*Sent Soví el primer receptari conegut de Cuina Catalana i un dels receptaris europeus més antics escrits en una llengua diferent del llatí

16 comentaris:

  1. M´hauria agradat poder anar a la inauguracio, segur que va ser molt interesasnt. Es veritat que aquestes iniciatives son fantastiques, ojala n´hi haguessin mes. A veure si algun dia podem fer una visita al centre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment tot això està molt bé!! Estem en uns moments molt difícils per això aquestes iniciatives són molt valentes. Ben segur ajudarà i/o reactivarà l'activitat econòmica i turística de la comarca. Aportarà moltes coses positives!! No hauriem de parar per sortir d'aquesta
      Bon diumenge,

      Elimina
  2. La cuina catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i aquestes coses fan que tingui raó de ser la candidatura.
    Merci! a més...és maquíssim Hostalric!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, Neus completament d'acord. A veure si ho aconseguim:))
      Gràcies a tu pel teu comentari.
      A Hostalric faries unes fotos precioses un lloc i comarca xulu, xulu..i es menja ummmm:))
      bon diumenge!

      Elimina
  3. Amiga Fina:
    Centre Gastronòmic d'Hostalric!. Tengo que confesar que me sorprende enormemente que se consiga poner en funcionamiento un centro de las características que se detallan en tu entrada y, evidentemente, suscrito totalmente las palabras de Pep Palau, cuando habla de " vaques magres" y lo de " conjuntar un projecte, trobar finançament, tenir les idees clares i, més que mai, audàcia i esperit de lideratge".
    Claro que a tí tampoco se te escapa ninguno de estos eventos importantes, y, gracias a Cuina Cinc, los que estamos lejos y no podemos participar, tenemos el consuelo de que se nos permita conocer la existencia de este tipo de centros.
    Lo que me sorprendió al ver la entrada, es que no hay fotos. Supongo que tu triste experiencia con la entrada Queso Serrat Gros del blog Abel Valverde, no te ha desanimado. Tus fotos son extraordinarias y los que visitamos tu blog necesitamos ese colorido que nos transporta al sitio que nos presentas.
    Un saludo,
    Sebastián Damunt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Sebastián,
      Pues si, es muy difícil obtener financiación para cualquier proyecto o incluso encontrar personas o empresas emprendedoras con iniciativa para "arriesgar".
      La sociedad civil realmente es quien quizás está más concienciada. Si han apostado deben haber valorado todos los pros y contras para decidir finalmente que merece la pena el esfuerzo y la inversión.
      Leí la noticia y publiqué este post cortito para hacer difusión. También me gusto mucho el nombre que han elegido: Domus=Casa y Sent Soví el nombre del primer recetario conocido. Nada, a veces me fijo en pequeños detalles.
      Cuando vaya alguna clase o exposición te enviaré fotos:))
      Muchísimas gracias por todo tu apoyo y por estar, amigo.
      Una buena tarde de domingo,
      Seguimos,

      Elimina
  4. Fina, moltes felicitats per estar a la final. El Blog s'ho mereix, i tu més, com a persona, que en el fons, es reflexa en aquest espai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Mon ami Pere", Moltes gràcies per la teva felicitació ben sincera.
      Me n'alegro que estiguis aquí. Un altre espai per compartir.
      Poc a poc he anat fent camí.
      Una gran abraçada:)) Fins ben aviat,

      Elimina
  5. Això està molt bé!!! molt bé el projecte en si i que no tot es projecte de cara a Barcelona!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si senyora molt rebé!!! Més a prop de tots!!
      bona jornada.
      Una abraçada!

      Elimina
  6. Hola Fina!

    lo primero, ¡enhorabuena por tu clasificación como finalista dels Premis Blocs Catalunya!
    Lo siguiente es que tengo amigos que viven cerca de Hostalric. Esto queda cerca de Sant Celoni ¿verdad? Es que de camino a Arbucies me suena haberlo visto muchas veces.
    No te puedo prometer que me voy a pasar por allí porque "me queda un poco a desmano" desde Barakaldo. Pero, está bien conocer acerca de este tipo de iniciativas.

    Un peton

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Teba!
      Está muy cerca casi al lado. Hay indicadores en la carretera es un lugar muy bonito: http://www.turismehostalric.cat/
      Te enviaré noticias si hacen algun evento que pueda serte de interés. Espero que tu vuelta se nos haga corta. Iré visitando tu espacio. Ánimo te esperamos! Aupa!!
      Buen fin de semana!!
      petonets!

      Elimina
  7. Hola!!! Jo no tinc cap problema, però cada cop que hi deixo un comentari he d'entrar el meu correu electrònic i la contrasenya del google, la mateixa que utilitzo per entrar al gmail i a blogger. A tu no et surt aquesta pantalla? Els de la recepta del 15 en algun moment ho van explicar això, en alguna entrada, que era la única pega en què ens podíem trobar a l'hora de deixar comentaris. Els hi pots fer la consulta a ells a veure si et poden ajudar, jo quan vaig obrir el bloc de fotografia la primera idea era fer-lo amb wordpress però vaig veure que era començar de nou, que amb blogger ja tenia molta feina feta i ja m'agradava com es veien els blogs.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Gemma!!
      Ho vaig provar i hi ha dies que va d'una manera i dies d'un altre.
      el e-mail surt predeterminat.
      Ho he entrat de nou i sembla que permet el comentari. Això de les plataformes hauria de ser més compatible. Hi ha dies que ho permet i dies que no.
      Quan varen fer la proposta de les croquetes vaig intervindre per primera vegada. Vaig enviar l'entrada dedicada a les croquetes de la mare:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2011/11/les-croquetes-de-la-mare-1.html
      els hi va agradar molt el post i em fixo que sempre entrant per allà. Si tens un moment dóna una ullada, t'agradarà, penso.
      Com van els estudis?.
      Fas unes fotos molt maques. Et vaig seguint
      Que tinguis un dia ben xulu, dijous:))

      Elimina
  8. Bon dia,
    Gràcies per la ressenya Cuina Cinc. A mode d'actualització, el juny del 2020 l'Ajuntament d'Hostalric va reformular els usos de la Domus Sent Soví, passant a ser centre gastronòmic a centre de promoció turística i cultural i canviant el nom de Domus Sent Soví a Domus - Can Llensa.

    Amb aquest canvi estratègic l’Ajuntament va apostar per obrir l’equipament a tots els veïns i veïnes i per potenciar-ne la seva funció com a espai d’informació turística i seu d’activitats lúdiques i culturals obertes a tota la població.

    El principal canvi que ha experimentat La Domus – Can Llensa afecta als seus usos, ja que ha deixat de ser un espai eminentment gastronòmic per a esdevenir un nou centre de promoció turística i cultural. Així, l’edifici seguirà acollint a la planta baixa l’Oficina de Turisme –integrada dins la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya promoguda per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya- i reconvertirà aquesta zona en un espai d’activitats adaptat per acollir diferents propostes culturals. A més, es mantindran els actuals usos de la planta superior, destinada a activitats gastronòmiques i lloguer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      Moltes gràcies per la vostra aportació i actualitzar el post!
      Fins aviat,

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!