diumenge, 15 d’abril del 2012

Fundació Banc dels Aliments


En el post anterior vaig anomenar a Colman Andrews com una de les personalitats què aquest any l’han concedit el guardó de la Creu de Sant Jordi 2012. 
Es concedeix també a aquelles entitats que han contribuït pels seus mèrits i pels seus serveis a millorar la nostre societat.  És un dels màxims guardons que pot rebre una persona o entitat de la societat civil a Catalunya.

Entre les entitats  guardonades  es troba Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Transcric el que diu l’acord del guardó: “En el vint-i-cinquè aniversari d’una entitat que ha estat pionera al nostre país en la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari. Les seves actuacions solidàries han esdevingut un pont eficaç entre les empreses del sector i les persones més necessitades, la qual cosa contribueix a pal·liar l’exclusió social i a promoure un desenvolupament més sostenible”

Voldria destacar la gran feina de La Fundació Banc dels Aliments. Present a Barcelona Degusta 2011 on va recollir els aliments i begudes excedents del saló i els va distribuir entre les persones més necessitades. També es varen recollir productes bàsics de menjar i es va informar de com col·laborar en la lluita contra la fam i el malbaratament. Es va  aconseguir recuperar més d’una tona d’aliments que d’altra manera s’haguessin malbaratat. Amb l’esforç de totes les empreses i persones que varen participar.

I el Gran recapta d’aliments  el 25 i 26 de novembre 2011 a supermercats, mercats i al portal de donacions online. Aquí us deixo un vídeo de l'Isma Prados on ens ajuda com trobar la recepta contra la fam.

També us vull deixar un altre vídeo de l'Isma on ens presenta el seu nou llibre  Ens facilita de forma divertida maneres de cuinar fàcil i informació alimentaria d'interès i moltes altres coses. Que ningú ens robi els somnis:))
Enhorabona i moltes felicitats a tots els guardonats.
Actualització: 14.07.2012 En Memòria del Banc dels AlimentsFrancesc Roca a l'Econòmic. 
La Federación Española de Bancos de Alimentos ha estat guardonada amb el premi Príncipe de Asturias de la Concordia 2012.
Mou-te contra la fam i la pobresa TMB, Caritas, Banc dels Aliments, Fundació Alícia, Ferran Adrià dóna suport.
Darrera actualització: 05/11/2012

6 comentaris:

  1. Una entada super interessant, la moguda que es va fer per la recollida del novembre va ser sensacional! I la implicació dels blogs gastronòmics també va ser molt bonica, oi?
    Un reconeixment molt merescut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Gemma!! Totalmnet d'acord en el teu comentari!!
      bona nit,

      Elimina
  2. Opino lo mismo. Gracias. Un saludo de tus amigos de lamardecuina !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchisimas gracias dobles:)) Toni,
      Por tu comentario y molt benvinguts!!
      Saludos, vuestra amiga de CuinaCinc

      Elimina
  3. Hola guapa!
    No he trobat el teu mail al blog, però et contesto aquí.
    No ser si tens la versió nova o l'antiga de bloguer, però si vas al Tauler, a la barra lateral de la dreta et surt Llista de lectura. Prem el botó Afegeix i marca l'opció Afegeix des de l'URL. Aquí hi has de copiar l'adreça del blog que vols seguir (p.e. http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com.es/, el meu! jeje) i prem Segueix. Pensa que pots seguir un màxim de 300 blogs, jo ja m'he passat i des d'aquesta opció ja no et puc afegir més. N'hauré de borrar alguns que no visito massa per fergir-ne més. Ja em diràs si te n'has ensortit.

    L'Isma Prados m'encanta!!! Quan feia el programa a TV3 amb els meus fills no ens perdíem cap classe magistral de les seves. Em miraré aquests videos.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Gemma!!
      Em falten tantes coses...:((
      T'agraeixo molt a veure si ho sé fer.
      També vull incloure el correu al perfil, a veure, si ho faig abans d'acabar el mes!!.
      Això del blog es delicat poder hi ha alguns que t'agraden i no estan o voldries compartir. Fer una llista oberta o revisable... bé, poc a poc.
      Crec que tinc la versió nova.
      Gràcies per l'ajuda i més.
      Gràcies pel comentari de l'Isma és molt divertit.
      Ja veuràs ha fet una pàgina xula, xula!
      Fins aviat, t'explico,
      petons noieta i bona setmana!!

      Elimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!