Thymus és el nom científic d’una de les plantes “aromàtiques i medicinals més comuns en la Mediterrània, (més coneguda com farigola i d'altres noms locals i comarcals, en castellà, tomillo). És una planta senzilla, aromàtica i imprescindible de la cuina del nostre entorn.” del post de la farigola que pots veure aquí.
Thymus és, també, el nom del restaurant del cuiner Jordi Coromina de L'Horta a Tavertet, obert el 29 de juny del 2020, a Manlleu i, en uns moments difícils.
Pocs mesos més tard, el 14 de desembre de 2020, en Jordi Coromina, va rebre el Premi Revelació de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, amb el qual és realça la tasca d’aquells cuiners joves, emprenedors que deixen molt bon gust de boca a tots aquells que els visiten.
Anteriorment havia estat finalista del Premi Cuiner de l'Any 2018 al Fòrum Gastronòmic de Girona i l'elecció dels lectors de La Vanguardia.
Thymus, la farigola, forma part del logo del restaurant, segurament, volen transmetre l’esperit i la filosofia del que s’ofereix: “una cuina amb productes frescos, de temporada i de proximitat”. La senzillesa de les coses sublims.
L'Horta té un post al blog que pots veure aquí. Hem anat diferents estacions, però faltava anar a Thymus, el nou restaurant, de Manlleu, amb una bona oferta de menú diari, amb productes de l'horta de la casa familiar del cuiner, les seves elaboracions tant personals i ben fetes, els vins naturals i la incorporació de productes naturals d'Enso ferments, com les delicioses kombutxes, com aquesta de Citron que acompanyo - de Maria Lluïsa i Herba Llimonera - que també pots adquirir al mateix restaurant; el xucrut, els lacto fermentats o el kimchi.
Actualment l'equip de Thymus està format per en David i en Miquel. En Joan i en Jordi segueixen a L'Horta; La Blanca, és qui elabora la rebosteria dels dos restaurants, amb delicioses propostes com els sorprenents pastissos com el de pera i api; en Roc, la Blessing i la Diana són part d'aquest d'aquest equip.
Thymus està situat a la Plaça Nostra Senyora de Gràcia, núm. 13 a Manlleu. Aquesta plaça forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El seu disseny urbanístic i arquitectònic va fer que em preguntés sobre el seu origen i la situació. Segurament, la meva visió de l'entorn i el paisatge té molt a veure amb la curiositat del que ens envolta i amb la meva feina i formació durant molts anys.
Manlleu és una ciutat d’acollida, poder, caldria recordar que va ser una de les primeres ciutats en acollir l'emigració interna als anys seixanta, i de fora, a finals dels setanta i principis dels vuitanta, del segle XX; agrícola i industrial, amb una gran activitat econòmica, el riu Ter, motor i història de la ciutat, els polígons industrials, la notaria, i una estació de tren infravalorada per la manca de desdoblament. Per això, un restaurant com Thymus, obert de dilluns a divendres, amplia l'oferta gastronòmica i és perfecte per la ciutat, el seu entorn i la comarca. Apostant pel futur.
El dia que varen anar a Thymus estava ple. Havia fet reserva prèvia. L'ambient és agradable, s'estava bé, a fora, feia molta calor.
A Thymus tens l'opció d'un menú diari per 19,00 Euros, a escollir entre tres plats diferents, més que correctíssim, en qualitat i en el preu, també, hi ha l’opció del menú d’en Miquel per 42,00 Euros i la carta.
A més a més, tant al menú com la carta tenen productes frescos de les llotges del peix, que arriben puntualment a l'interior, gràcies a la construcció de l’Eix Transversal. Mencionar els deliciosos arrossos, d’un gran nivell, provats a L'Horta o les excel·lents carns i l'aviram de la casa familiar.
Destacar el tractament, el valor i la delicadesa de les verdures i les hortalisses de l’hort de la casa familiar d’en Jordi i les elaboracions respectuoses a la cuina.
Aquest va ser el dinar d'un dia d'aquest mes d'agost:
Del menú vàrem escollir:
Els primers:
Tomàquet de L’Horta saltejat, alfàbrega, ceba i col rave amanit amb oli d’oliva verge extra d’olives arbequines de la Cooperativa del Camp de Nalec, detall del ganivet de Pallarès Solsona.
Tallarines de carbassó al pesto mentolat i verdolaga.
Degustació de cogombre confitat d’Enso Ferments.
El segon:
Lluç de la llotja, perfectament cuinat, ració generosa, acompanyat de pastanaga, rostida, a baixa temperatura, durant més de quatre hores, albergínia blanca i porro al forn. Les verdures i hortalisses de L'Horta.
Les postres:
Fang de xocolata amb regalèssia
Meló refrescant amb granissat de menta vaig demanar si podien preparar-lo sense sucre.
El vi per acompanyar el dinar: El pagès content, vi blanc natural, del celler La Salada del Pla del Penedès, elaborat amb les varietats de raïm xarel·lo i parellada de vinyes velles en sòl d’argila.
El pagès content és un vi natural, lleuger i fresc que elaboren en @tondelasalada i la seva esposa, Anna Serra, a la finca Les Parellades de El Pla del Penedès des del 2011.
Ells formen part de una nova generació de viticultors artesans que treballen la terra i el raïm respectant tot el procés, aplicant els cicles lunars, vinificant de manera natural i fent un conreeu respectuós amb l'entorn i la terra obtenint excel·lents vins. La simpàtica il·lustració de l' etiqueta és una creació de Roser Calafell.
En arribar, també, vàrem demanar aigua mineral, el que ve més de gust, quan fa calor! L'aigua era Font Vella, sense foto.
El pa és de massa mare natural, en peces de dos quilos, de @miquelsaborit de Méskpa Llesca d’or millor pa de Catalunya en la Ruta del bon pa juny 2021.
Menció especial pel cafè aràbic de Tupinanmba excel·lent.
Vàrem dinar molt bé. Apunta Thymus a la teva llibreta de favorits. Perfecte, l'atenció i la cuina. Thymus t'espera!
Vàrem comprar la Kombutxa Citron d’Enso Ferments al mateix Thymus.
Kombutxa Citron: és una beguda fermentada i “viva", sense alcohol, elaborada amb plantes naturals: Maria Lluïsa i Herba Llimonera; suau i relaxant. Molt agradable per mitja tarda o en aquell moment del dia que et vingui de gust.
Acompanyo, també, algunes imatges de la visita recent a L'Horta on es conreen les hortalisses i les verdures que podeu degustar als dos restaurants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!