dimecres, 3 de maig del 2023

9a edició de la Ruta Gastronòmica de Cabrils “De Bona Pasta” Can Rin – “Sols Conto Las Horas Llvminosas”

L'Associació d'Hostalers de Cabrils amb el suport de l'Ajuntament de Cabrils va posar en marxa la 9a edició de la Ruta Gastronòmica de Cabrils amb el lema “De Bona Pasta”. La ruta vol promoure els establiments i la gastronomia d'aquest municipi avalat pel segell de qualitat “Vila Gastronòmica” tot un referent per tradició hostalera i per a Catalunya.


Des del 12 de novembre de 2022 fins al 10 de maig de 2023 els establiments participants (Ca L'Estrany, Can Rin, La Concòrdia, L'Hostal de la Plaça, Il Forno de Papa, L'Hort de Cabrils, Nou Gras i Sal i Pebre) presenten les seves propostes amb la pasta com a producte estrella.

Ca L’Estrany: rigatoni italià amb crema de mascarpone, marisc, gules a l’allet i aroma d’alfàbrega.

Can Rin: raviolis de galta de vedella amb la seva salsa, poma i parmesà.

La Concòrdia: ravioli cruixent, farcit de gambes i pera amb salsa de miso i teriyaki.

L'Hostal de la Plaça: Canelons de verdures

Il Forno di Papá: tallarines amb gambes, carabassó i botarga

L'Hort Cabrils: Ravioli de ceps i gamba vermella amb el suc del seu cap.

Nou Gras: caneló de rostit amb beixamel de bolets tofonada i suc de rostit.

Sal i Pebre: pasta fresca farcida de formatges amb pesto.

Els plats tots deliciosos, plens de creativitat i varietat amb qualitat i amb la firma personal de cada establiment. A més a més aquests plats tenen el compromís amb l'Associació Familiar de Nens del Maresme amb càncer Mariona. Un Euro de cada plat de pasta estarà destinat a l'Associació.

Cabrils està situat a la comarca del Maresme, una de les més belles i properes a Barcelona on pots gaudir del mar i de la muntanya, amb una horta excepcional amb les maduixes, els pèsols, les patates, les favetes, els tomàquets, els enciams, o les mongetes per anomenar alguns dels seus productes més representatius i un clima amable que l'acompanya durant tot l'any.

El municipi de Cabrils va ser destí turístics de les classes benestants barcelonines del segle passat, testimoni del qual són alguns masos i cases residencials del municipi i, actualment, primera residència de part de la població que puja i baixa a Barcelona per feina. A tot això, afegir el fons especial dedicat a la cuina i la gastronomia de la Biblioteca de Cabrils.

Quan va començar la nova edició de la Ruta Gastronòmica no vaig poder assistir a la presentació. Així que al mes de gener i coincidint amb una celebració familiar vàrem anar a l'Hostal de la Plaça, on la mateixa família des de fa quatre generacions, és un dels referents de la restauració al municipi.

A l'Hostal de la Plaça elaboren cuina tradicional catalana amb preparacions actuals, amb producte de temporada, de proximitat i de gran qualitat.

La cuina, la sala, l'espai i l'atenció em va agradar en cada detall i és del tot recomanable. Va quedar pendent la publicació per manca de temps.

Així, quan fa uns dies vaig rebre la invitació de l'Associació d'Hostalers de Cabrils per assistir a la Ruta gastronòmica, vaig pensar que estaria bé anar-hi per algunes raons: perquè al principi de tenir el blog havien contactat amb mi des de l'organització per promoure el plat de Cabrils, perquè m'agrada el Maresme; perquè és la primera vegada que rebia una invitació d'un dinar a un restaurant per la feina del blog, i una tercera raó seria que de tots els restaurants que he escrit un post sempre acompanyo el compte i el preu del dinar, garantia del que vaig escrivint amb objectivitat i, alhora em va semblar un reconeixement de tots aquest anys.

Vàrem anar a dinar al restaurant Can Rin, situat al centre de Cabrils, en una casa senyorial del segle XVII-XVIII, de dues plantes amb terrassa i jardí. A la façana principal destaca un rellotge de sol de rajoles amb la inscripció “Sols Conto Las Horas Llvminosas”.



La casa havia estat residència d'estiueig de la família Serraclara, Josep Maria Serraclara havia estat Alcalde de Barcelona i el rellotge sembla ser que va ser obra de Salvador Dalí, amic de la família, quan de jove passava temporades a la casa d'estiueig dels seus amics.

La decoració de Can Rin s'ha realitzat amb molt bon gust conservant els elements, les peces, les imatges i els detalls de la família Serraclara com les fotografies de l'època al costat de les línies modernes i actuals. Aconseguint espais acollidors, i lluminosos.





Diferents estances, espais i menjadors per ocasions i grups decorats amb sensibilitat i elegància.

La terrassa i el jardí té un ambient agradable i mediterrani on pots prendre un aperitiu, unes tapes o unes copes; els capvespres de l'estiu la música acompanya creant un ambient alegre i alhora informal per prendre la fresca i el que et vingui de gust, possiblement recordant aquelles imatges que decoren la paret de la casa i en Pep, cuiner i propietari, indica tot recordant els estius de la família Serraclara quan, també, la música amenitzava altres capvespres d'altres estius.

En aquest espai en Pep Masiques, quarta generació de restauradors, i el seu equip, des de fa més de vint-i-vuit anys, ofereixen cuina catalana actual amb influències d'altres latituds. No falta el producte de l'horta, de temporada, de proximitat, de gran qualitat, del mar i la terra on també trobaràs els plats tradicionals de bacallà.

Especial menció, per tot el que representa, és la nova i àmplia cuina amb diferents zones i espais de treball. El forn és un fórmula 1 de la cuina, el paviment, l'acer inoxidable, la cocció i la refrigeració. Una gran inversió del que estan orgullosos sense oblidar l'esforç que representa.


Destaca també una àmplia carta de vins i caves amb totes les DO de Catalunya, en especialment els vins d'Alella, per proximitat, al costat de vins blancs, negres i escumosos de les diferents DO de la península o els vins d'altres regions vinícoles d'Europa.

Dinar a Can Rin primavera 2023 dins de Ruta Gastronòmica de Cabrils amb el lema “De Bona Pasta”

Raviolis de galta de vedella amb la seva salsa, poma i parmesà, plat inspirat en la preparació de la pasta a la carbonara. La poma l'atorga el gust dolcet i la combinació de fruita de la cuina catalana. (1a imatge del post)

Una excellent Amanida Can Rin, plena de colors, amb diferents textures, amb poma, codony, mango, formatge fresc, nous caramel·litzades i vinagreta de mostassa. Aquesta amanida està a la carta des del començament i sempre agrada.



Unes favetes del Maresme a la catalana i, un somriure, perquè no estava previst i el cuiner va voler que les tastéssim.

El bacallà amb favetes, panxeta, escarola i salsa de romesco recordant al xató.


Per la meva part, amb un cafè, em va semblar perfecte.


Can Rin ofereix una carta de postres d'elaboració pròpia, tots deliciosos, on no falta la coca de Llavaneres i que havia vist quan vàrem entrar a la cuina, acabada de fer, deliciosa amb un cafè.

Acompanyo, també, aquesta imatge d'unes postres de pasta de full crema de mandarina i merenga.


Per acompanyar aigua Font Vella i vi rosat One Night's Rosé del celler Montrubí de l'Alt Penedès, un vi elaborat amb la varietat de raïms: garnatxa, sumoll i xarel·lo. Del color pàl·lid del corall; ecològic i vegà; suau, delicat i agradable per acompanyar el dinar.

Et recomano Can Rin i la Ruta Gastronòmica de Cabrils on trobaràs bona cuina, bon fer, amb producte excellent.

Bons professionals, simpatia i amabilitat en un entorn i espai singular, proper a Barcelona. Preu per persona 40,00 - 50,00 Euros. Correcte relació qualitat preu.

Restaurant Can Rin
Carrer Torrent Roig, 2
Tel. 937 509 001
08348 Cabrils
@restaurantcanrin
Pàrquing a prop del restaurant

1 comentari:

  1. All of pictures you shared with us in this article its amazing. Your house is very beautiful. Pasta is my favorite dish. Now its time to avail Kabou taxi cab services in Southfield Mi for more information.

    ResponElimina

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!