dimarts, 31 de gener del 2017

Menú de degustació

Ahir es va presentar el llibre de poemes Menú de degustació de Jordi Cervera amb pròleg de Ferran Adrià de l'Editorial Saldonar a la Llibreria Alibri de Barcelona. L'acte, a més a més de l'autor, va comptar amb la presencia de Ferran Adrià i l'editor Francesc Gil-Lluch qui va iniciar la presentació.
Ferran Adrià, primer cuiner que va ser distingit com doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona va destacar la importància que ha adquirit la cuina en els darrers anys, la revolució que va suposar la creació de plats propis i la cerca de les paraules per poder-los designar. De les paraules va sorgir el llenguatge i del llenguatge el discurs. Va recordar la pel·lícula Cooking in progress per comprendre i entendre com es creava un plat en elBulli. Quins eren els sentiments i les emocions que despertava en cada persona i com reaccionava?. Quantes hores de feina i de reflexió havia darrera de cada plat?. Poder, per això, el títol del pròleg s'expressa a través d' “El llenguatge de les emocions” per sintetitzar la convergència d'una experiència culinària entre la poesia i la gastronomia.

Jordi Cervera va recordar a Juli Soler a qui va presentar el projecte de recrear un poema a través dels noms dels plats d'elBulli. Els poemes són l'expressió d'una emoció i d'una sensibilitat com pot ser una experiència culinària.
L'autor ha trobat les paraules adequades i precises per compondre cada poema a partir del nom d'una de les creacions d' elBulli que li serveixen d'inspiració, perquè no totes les ha tastat però si poden sortir en el poema algunes de les paraules del nom del plat. El resultat és un poemari i un treball brillant i, com va augurar Ferran Adrià no dubteu que poder s'estudiarà a Harvard.

L'escriptor, el periodista i el gastrònom amb una llarga trajectòria en els Mitjans de comunicació audiovisual, col·labora de manera habitual en la premsa escrita i altres mitjans, ha escrit llibres de poemes i novel·les. Amb diversos premis i reconeixements manté un blog referent en l'àmbit cultural que porta el seu nom.

També va recordar les facilitats i la gran feina de l'Editorial independent Saldonar per acollir el llibre. El llibre de color fúcsia amb la fotografia de la coberta de la primera escuma d'elBulli, l'escuma de mongetes seques amb garotes, ara que és temporada!. La contraportada té una foto de l'autor feta per la seva filla Mireia. No us el perdeu!

Us pot interessar: Ferran Adrià i elBulli Risc, llibertat i creativitat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per venir i escriure la teva opinió. Respondré els teus comentaris amb molt de gust!