Hivern 2024: 1.763 visites
Antonio Simoes, el xef, premi al millor cuiner i emprenedor jove del 2014 de l'Acadèmia Catalana de gastronomia amb el seu germà, Manuel, cap de sala i sommelier, i el seu equip atents, amables i sense ficció, fan la seva feina amb entusiasme i de manera excel·lent. Els seus referents: La cuina que varen aprendre del seu pare; sense oblidar els seus orígens, Galícia; la formació a l'Escola d'Hostaleria de Barcelona; el gust de la memòria i el mestratge de Santi Santamaria, Can Fabes, a Sant Celoni, El Montseny, és trasllada en els seus plats, “platillos” i tapes. Una cuina molt ben feta, saborosa i amb gust, una cuina artesana i delicada on expressen el seu amor per la cuina i l'enologia.
Antonio Simoes, el xef, premi al millor cuiner i emprenedor jove del 2014 de l'Acadèmia Catalana de gastronomia amb el seu germà, Manuel, cap de sala i sommelier, i el seu equip atents, amables i sense ficció, fan la seva feina amb entusiasme i de manera excel·lent. Els seus referents: La cuina que varen aprendre del seu pare; sense oblidar els seus orígens, Galícia; la formació a l'Escola d'Hostaleria de Barcelona; el gust de la memòria i el mestratge de Santi Santamaria, Can Fabes, a Sant Celoni, El Montseny, és trasllada en els seus plats, “platillos” i tapes. Una cuina molt ben feta, saborosa i amb gust, una cuina artesana i delicada on expressen el seu amor per la cuina i l'enologia.
El local està situat al centre de
Barcelona, l'Eixample,
molt ben comunicat, davant del Clínic.
Reformat i ampliat al 2006. Té diferents espais, amplis i
confortables, una barra on pots improvisar i prendre la millor de les
tapes i provar un vi recomanat per aquell moment. L'extensa carta
de vins en un iPad seleccionada per Manuel, amb més de 700
referències de vins, caves i xampanys d'aquí i d'arreu del món.
Una preciosa vitrina omple tot un pany de paret on es poden veure algunes
seleccions.
Una cuina sincera, amb salses, fondos,
reduccions d'elaboració artesana, de veritat, del producte de
temporada: els bolets,
aviat, les tòfones,
els peixos i els millors crustacis, directament de les Rias i dels
millors ports, un pernil ibèric de primera o productes recuperats,
exaltats, on el cuiner s'expressa a traves del seu bon fer. Un
“carro” de formatges artesans extens de productors petits i
difícil de mantenir en qualssevol restaurant.
Carxofes del Prat confitades al buit amb escopinyes de la Ria de Muros.
Una deliciosa crema de castanyes
de Viladrau
amb llamàntol i raves confitats.
Tots els plats presentats en peces i recipients moderns, elegants i actuals.
copes Riedel
Els vins que varem prendre:
Copa de Rosat-Blanc LXV 2013 Xarel·lo vermell 100% Penedès varietat autòctona recuperada, recorda als rosats pell de ceba de La Provence. Elegant, les herbes aromàtiques com el llorer, el timó, un punt sec, agradable.
Copa de vi negre IMÔ del Celler Joan Ametller, a La Morera de Montsant, elaborat amb Garnatxa, i petites proporcions de Cabernet sauvignon i Merlot de vinyes antigues. Un vi complexa i equilibrat, molt bo, minerals, Mediterrani.
Felicitats grans persones - grans professionals!! i, en conseqüència una cuina molt bona i saborosa. L'estela de Santi està assegurada.
Altres reconeixements:
Premi millor Carta Vi 2013, 2015 per l'Associació Vinícola Catalana.
I un Sol Repsol 2016 il·lumina aquesta casa i reconeix la trajectòria.
www.latavernadelclinic.com
C. Rosselló, 155, Tel. 934 104 221
08036 Barcelona
Pot interessar:
Cua de toro, cuinat a molt baixa temperatura, desossat amb vi del
Priorat
i/o pastanagues o cebes
babe.
Cada un dels plats són deliciosos i saborosos, una cuina molt ben
feta de veritat. Cuinat amb mestria, professionalitat i també amb
paciència i humilitat.
Excel·lent i gormanda carta de les postres. No varem prendre postres perquè era tard, i per fer els sopar una mica més lleuger!
Bons cafès!..no renuncio.
Excel·lent i gormanda carta de les postres. No varem prendre postres perquè era tard, i per fer els sopar una mica més lleuger!
Bons cafès!..no renuncio.
Tots els plats presentats en peces i recipients moderns, elegants i actuals.
copes Riedel
Els vins que varem prendre:
Copa de Rosat-Blanc LXV 2013 Xarel·lo vermell 100% Penedès varietat autòctona recuperada, recorda als rosats pell de ceba de La Provence. Elegant, les herbes aromàtiques com el llorer, el timó, un punt sec, agradable.
Copa de vi negre IMÔ del Celler Joan Ametller, a La Morera de Montsant, elaborat amb Garnatxa, i petites proporcions de Cabernet sauvignon i Merlot de vinyes antigues. Un vi complexa i equilibrat, molt bo, minerals, Mediterrani.
"Para ser buen cocinero, primero
hay que ser buena persona", Antonio, el xef.
Feia molt temps que volia anar-hi, tornarem!. Una ressenya a
Instagram, va
passar al Facebook
i després vaig pensar de traslladar-la al blog.Felicitats grans persones - grans professionals!! i, en conseqüència una cuina molt bona i saborosa. L'estela de Santi està assegurada.
Altres reconeixements:
Premi millor Carta Vi 2013, 2015 per l'Associació Vinícola Catalana.
I un Sol Repsol 2016 il·lumina aquesta casa i reconeix la trajectòria.
C. Rosselló, 155, Tel. 934 104 221
08036 Barcelona
Pot interessar:
Boníssima relació qualitat preu pel que veig... Tothom que hi ha en surt content, he rebut tantes critiques bones, pero mai hi he anat!! Soparía només compartint formatges i vins, quina bogeria!
ResponEliminaUn petó Fina!
Doncs si! És un lloc que tothom està feliç d'haver-hi anat :)
EliminaT'agradarà de debò, i "disfrutaras" molt i molt!!
Bona setmana, Mireia, un petó*
Fina
En prenc bona nota! Ja n'havia sentit a parlar abans però no he anat mai. M'ha sorprès la relació qualitat preu, és molt bona! Una abraçada!
ResponEliminaBon dia Anna,
EliminaSiii!! Una cuina molt ben fet amb els millors productes i tot l'entusiasme. No us el perdeu us agradarà de debò!
Una abraçada,
Fina