El bus Alícia des de fa uns dies es passeja per la
ciutat de Barcelona fins a finals del mes de gener i, després durant el 2012 visitarà les
comarques i pobles de Catalunya. L’article d’Ariadna Boada de La Vanguardia diu què el
tràiler té previst recórrer més de 1.000 kilòmetres per Catalunya i
estarà a 60 pobles. "El bus visitarà pobles grans i mitjans per
apropar i difondre la feina de la Fundació Alícia perquè tots mengem millor.
El Bus Alícia és
un projecte itinerant de l’Obra Social de CatalunyaCaixa amb
col·laboració amb la Fundació Alícia, aquesta té la seu a Sant
Fruitós del Bages a Món
Sant Benet
El Bus Alícia s’ha
construït expressament per aquesta exposició. És un tràiler de 14 metres
de llarg, amb un espai expositiu de 50 m2, té molta llum a l’interior pel bon
disseny i l'amplitud de les finestres. És un espai acollidor.
Disposa de recursos audiovisuals i multimèdia on ens va explicant la funció nutricional i la producció dels aliments, en el mateix espai es fan tallers, conferències i demostracions. Aquí us deixo el horaris i les activitats que encara es poden fer a la ciutat de Barcelona. El dia que vaig anar feien un taller per celíacs i el proper 19 de gener un dedicat a al diabetis.
L’exposició té 4 àmbits diferents: El producte, l’ingredient, l’aliment i el nutrient. Per això unes pantalles interactives ens ajuden a conèixer’els. El producte: en una de les pantalla podem veure una seqüència dels 365 dies de l’hort que té a la Fundació; L’ingredient: Un altre pantalla, un audiovisual realitzat a Harvard per la Carme Ruscalleda ens prepara una paella amb els diferents ingredients i les transformacions i processos fisicoquímics que es produeixin per després fer tu mateix al teva paella; l’aliment: conèixer de forma conscient, per això hi ha com tres propostes: la piràmide alimentaria i els seus hàbits alimentaris, la qualitat de menjar en família, l’exercici físic, les incompatibilitats, unes rodetes per convinar els aliments, i uns plats on pots fer el teu menú setmanal i el nutrient on es pot veure els diferents processos i funcions en el nostre cos, les malalties, les incompatibilitats o la intolerància.
El Bus de la Fundació Alícia té a més a més una aula de cuina perfectament equipada, per divulgar pel territori les recerques i projectes que en matèria de ciència, salut i patrimoni alimentari es desenvolupen en els laboratoris de la Fundació Alícia.
La Fundació Alícia té entre els seu assessors Ferran Adrià i Valentí Fuster
Podem pensar que tothom sap que és Alícia. Però no tothom que puja al bus ho sap, per això els professionals que aquest dies acompanyen l’exposició: en Felipe, la Mariona i en Marc atenen a les persones quasi de forma individualitzada. Expliquen als nens la piràmide d’aliments o què vol dir Alícia... i, fins i tot assessorant al turista despistat on pot anar a sopar.
Alícia és la suma dos paraules: ALI-mentació i cièn-CIA. Alícia és una fundació privada i un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.
O poder pensàveu que estava parlant del conte d’Alícia en el país de les meravelles? doncs no esteu molt lluny, el que fan a Alícia són meravelles. No sé si és coincidència o poder no, aquest any el premi al Millor Mestre Xocolater, es va inspirar en “Alicia al país de les meravelles”.
Des de fa temps els cuiners s’han entestat i han volgut transmetre a les institucions, a les administracions, la seva preocupació per una bona educació alimentària. Aquesta comença a casa, amb la família i també a l’escola. Alícia un lloc excel·lent i referent per tots nosaltres.
Bon Profit!! Alícia, Molta vida i molts kilòmetres de salut, felicitat i ciència.
Pues parece muy interesante y muy curioso el nombre ALI-CIA. La Caixa tiene muchas iniciativas y muy buenas todas, aquí en el Hogar del Jubilado impartem muchos cursos, el último fue del sueño, patrocinado por la Caixa.
ResponEliminaHola, Trimbolera,
EliminaEstá muy bien, a los niños les encanta pueden jugar y es muy didáctico. Si tienes ocasión, una excursión que merece la pena, es ir hasta Món Sant Benet, dónde tiene la sede allí podràs ver y pasar un dia excelente el monasterio junto con las instalaciones modernas de la Fundación Alícia.
Forman un conjunto muy interesante. Al final del post hay 2 vídeos.(hay uno divertido?? o no??)
Gracias por venir!
Amiga Fina, tus entradas no tienen desperdicio. Muy interesantes links que me obligan a recordar que no puedo perder de vista tu blog cuando necesite alguna información sobre el tema que destacas, la famosa Alícia.
ResponEliminaUn saludo,
Sebastián Damunt
Amigo Sebastián, muchas gracias por estar, por tu amabilidad y, por tener tiempo para venir a Cuina Cinc, con todo el trabajo que tienes!!, te lo agradezco tu presencia me ayuda y anima,¡gracias!
ResponEliminaEstuve visitando el Bus Alícia, me parece un muy buen proyecto.
Los restaurantes que tiene Alicia en su sede sumado al entorno del lugar hacen de la visita una excelente propuesta y el lugar extraordinario, además comes de rechupete.
Bona nit, hasta pronto,
PD: Ahora, sólo puedo dedicar al blog los fines de semana (para ampliar y añadir) Pero seguimos,
Saludos,
Que buena iniciativa!.
ResponEliminaHoy en dia necesitamos reaprender a comer bien porque con toda esa fastfood....
Pochoncicos.
Hola wivith!
ResponEliminaMolt bon dia,
Pues sí, es una excelente y buena propuesta. Con Alícia, bloggeras como vosotras y tiempo, igual se salva el tema:))
saludos y feliz dia!
Ojalá se den un paseo por el Bajo Guadalquivir. Es una excelente idea hecha realidad que me gustaría mucho vivir. Besos.
ResponEliminaP.D.: Estoy igual que tú; solo me quedan medio-libres los fines de semana y aún me falta tiempo.
Hola, Alicia, Igual siguen el tour. Estaria muy bien. Me alegro que te guste. Lo pasé muy bien visitando el Bus Alícia y también haciendo el post:)) Pero cómo bien dices no sé de dónde sacar más tiempo.
EliminaGracias por la visita!
El tiempo esa invención!!
Bona nit,
Ay, Fina, ojalá los días tuvieran 30 horas... O tuviera 30 cosas menos que hacer al día. Estaré pendiente sobre el bus.
EliminaUn abrazo.
Hola, Alícia,
Eliminaojalá...:)) Exacto. Que hi farem??? (Que haremos...??)
No lo sé, igual hacer menos cosas. Siempre ando con listas largas de cosas pendientes, parece un suma i sigue, sin tregua. No me llevo muy bien con el tiempo, siempre me faltan horas. No eres la única!!
Gracias por venir a Cuina Cinc.
Y buena semana, aunque el domingo tarde da un poco...ya sabes, ánimo!!
Ya he visto que has hecho una entrada excelente, ya me daré una vuelta, para leer con detenimiento.
Bon profit:))
Hola Fina:
ResponEliminaInteresante inicitativa y enhorabuena por la entrada.
Besos.
Hola Pili!
EliminaMuchas gracias, está muy bien. La visita merece la pena.
Si un dia puedes la sede en Món San Benet, te encantaria y que fotos harias!!
Gracias por tu comentario y por la visita,
Besitos, Pili
A veure si aquest bus arriba a Sabadell :)
ResponEliminaHem visitat la fundació Alícia diverses vegades i fins i tot hi hem fet un taller de cuina... sempre ens ha agradat molt, val la pena anar-hi!
Hola Gemma!!
ResponEliminaBenvinguda y gràcies pel comentari. A Sabadell ben segur que anirà, el Bus té previst recórrer més de 1.000 kilòmetres per Catalunya i estarà a 60 pobles (pobles grans i mitjans).
Voldria agrair-te a més, que abans de ser bloggera, havia vingut a visitar-te i dos receptes teves les vaig fer: el brownnie deliciós i el flam excel•lent. Quan tenies l'altre blog.
Fins ben aviat,
Molt bona informacaió la que ens dónes aquí... i la que són Alícia! Aquest any tinc previst anar algun dia a la Fundació, però sinó aquest bus és una gran opció. Moltes gràcies per descobrir-lo!
ResponEliminaPetons
Sandra (Els fogons de la Bordeta, no em deixa escriure des de wordpress!)
Hola, Sandra,Hola Fogons de la Bordeta!!
EliminaMoltes gràcies per visitar de nou Cuina Cinc. Visitar el Bus i el Món Sant Benet val la pena.:))
Me n'alegro que us agradi. No sé que passa i el perquè no podeu intervenir en blogger!! ho esbrino.??
Fins aviat. Salutacions
Hola Fina!
ResponEliminaet deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust!
T'he conegut a través del Facebook d'EL Suplement de Catalunya Ràdio i m'ha agradat molt el bloc! Felicitats!
Hola Massitet! Hola Olleta de Verdures,
EliminaDoncs quina sorpresa, no sabia res que m'havies inclòs.
Ahir us estava escoltant i vaig sentir que havíeu fet un recompte dels blogs en català. Quina feinada!!
Moltes gràcies per incloure'm.
Què comporta ser-hi a la gastrosfera.cat??
Aquí estic.
Gràcies també pel teu comentari i contenta que us agradi Cuina Cinc. Ho faig amb il·lusió i ganes i, amb molt poc temps.
No m'he vist al facebook ja diràs a on. Poder com no en tinc?
Fins ben aviat!
Muchas gracias!!
ResponEliminaVisitar el blog.
M'agrada veure llocs i maneres...
Fins aviat!!