tag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post7524611503470001333..comments2024-03-22T08:21:36.226+01:00Comments on Cuina Cinc: "Mel de xiprer" by Oriol Castro. El plat: anxoves, llanega blanca, pinyons, mel de xiprer i oli de tòfona. Inspiració Xarop d'Avet de Michel BaylocqCuina Cinchttp://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-91666664784075167992021-09-13T10:31:53.611+02:002021-09-13T10:31:53.611+02:00MOltes gràcies Fina!
Jo també tinc mes a l'aba...MOltes gràcies Fina!<br />Jo també tinc mes a l'abast xiprers que no pas avets, per això caldria anar a latituds altes.<br />No sabia que els fruits del xiprer tinguessin aplicacions curatives i se'n pogués ingerir -amb infusió, per exemple-. L'aroma que fa ja en dona pistes, però sempre ens podríem equivocar i que resultés tòxic. He trobat aquesta pàgina que n'esplica les aplicacions per a la salut, que he trobat molt interessant: http://herbarilinnea.blogspot.com/2012/09/xiprer-per-la-circulacio.html<br />Ara bé, molts xiprers avui dia tenen una malura i es panseixen i molts acaben morint, cosa que és molta llàstima! També deu ser culpa del canvi climàtic!<br />Marta<br /><br />Ho haurem de provar, ja et diré el que.MBGhttps://www.blogger.com/profile/18105172715652875039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-69692662611013128732021-09-12T14:04:27.035+02:002021-09-12T14:04:27.035+02:00Hola Marta, bon dia,
L'he fet dues vegades amb...Hola Marta, bon dia,<br />L'he fet dues vegades amb les boletes, fruits o pinyes dels xiprers (és el que tenia a l'abast).<br />Pel que fa a les mesures vaig seguir les indicacions del programa de la ràdio. Una mica intuïtiu que quedessin les boletes cobertes però no en excés. Alguna cosa similar com faig amb algunes melmelades.<br /><br />Pel que fa al sucre, també, l'he fet amb sucre normal o panela. El color canvia però penso que no hi ha problema. Al teu gust. <br />Pots consultar <a href="http://cuinacinc.blogspot.com/2019/08/melmelada-de-les-prunes-de-casa-amb.html" rel="nofollow">melmelada de prunes</a> que faig amb panela.<br /><br /><br />A La Seu d'Urgell vàrem comprar diferents productes elaborats amb les pinyes dels avets (mel, xarop, caramels o vinagre) i té diferents aplicacions.<br />Et deixo enllaç actual al seus productes: https://www.artesansdaqui.cat/ca/12_lagrimus<br /><br />Gràcies per escriure,Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-88610881249345720382021-09-12T10:34:05.182+02:002021-09-12T10:34:05.182+02:00Thanks! Thanks! Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-80942439387070642102021-09-11T09:49:43.041+02:002021-09-11T09:49:43.041+02:00Hola Fina,gràcies al teu insta he accedit a aquest...Hola Fina,gràcies al teu insta he accedit a aquest post. <br />Has tornat a fer aquest xarop de xiprer? <br />Veig que el sucre el poses a ull, veritat? I si fos sucre moreno, tve aniria bé? <br />Ho vas deixar uns dos mesos. Però el de pinyes d'avet sembla que indica més, cap a 8 mesos... Potser aleshores deu ser bo com a remei, però massa fort per a condiment gastronòmic? <br />M'han vingut moltes ganes de fer-ho i tastar-lo. Es molt afí al meu afany recol.lector i de connexió amb la naturaMBGhttps://www.blogger.com/profile/18105172715652875039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-84212297550974217252019-10-28T09:04:41.440+01:002019-10-28T09:04:41.440+01:00Thanks for sharing, nice post! Post really provice...Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!<br /><br />Giaonhan247 chuyên dịch vụ <a href="http://www.google.gr/url?q=https://giaonhan247.vn/bang-gia-cuoc-ship-van-chuyen-gui-hang-tu-viet-nam-di-my-gia-re.html" rel="nofollow">vận chuyển hàng đi mỹ</a> cũng như dịch vụ <a href="https://images.google.no/url?q=https://giaonhan247.vn/ship-hang-my.html" rel="nofollow">ship hàng mỹ</a> từ dịch vụ nhận <a href="http://www.google.co.il/url?q=https://giaonhan247.vn/mua-ho-hang-my.html" rel="nofollow">mua hộ hàng mỹ</a> từ website nổi tiếng Mỹ là <a href="http://www.google.se/url?q=https://giaonhan247.vn/cach-mua-hang-tren-amazon.html" rel="nofollow">mua hàng amazon</a> về VN uy tín, giá rẻ.myhuonglequyenhttps://www.blogger.com/profile/16898182175804788650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-3445571409091106872014-12-02T21:54:50.319+01:002014-12-02T21:54:50.319+01:00Moltes gràcies Ricard!
La teva opinió té "plu...Moltes gràcies Ricard!<br />La teva opinió té "plus", reconforta saber que t'ha agradat. De vegades és difícil transmetre les apreciacions...gràcies de nou i me n'alegro que hagis passat una bona estona. <br />Fins aviat!<br /><br />pd: a veure si retorno al teu espai per continuar, <br />Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-68585994138688699812014-12-02T21:49:30.710+01:002014-12-02T21:49:30.710+01:00Muchas Gracias lamardecuinaymas!
Ben retrobat!
Fel...Muchas Gracias lamardecuinaymas!<br />Ben retrobat!<br />Felicidades por tus tres años de blog:))Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-83409368773966251782014-12-02T09:40:17.944+01:002014-12-02T09:40:17.944+01:00Molt bona descripció i desconeixia totalment el te...Molt bona descripció i desconeixia totalment el tema d'aquest xarop o mel....<br />La preparació queda fora de les meves possibilitats... :)<br />M'agrada tant tot i gaudeixo amb tantes coses, que defujo del que considero em porta massa dedicació o esforç, però en canvi si m'agrada llegir els procediments.<br />Tal com deia al principi, molt bona descripció!!<br />Salutacions!<br />Ricard Samperehttps://www.blogger.com/profile/09285428817879545955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-61688642469926631692014-12-01T19:48:55.821+01:002014-12-01T19:48:55.821+01:00Estupendo post, como no podía ser de otra manera. ...Estupendo post, como no podía ser de otra manera. Receta para probar. Congratulations!!lamardecuinaymáshttps://www.blogger.com/profile/09549444706309218288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-52083324381825973182014-11-27T00:32:22.287+01:002014-11-27T00:32:22.287+01:00:))
Si és veritat. L'has de provar. És una ela...:))<br />Si és veritat. L'has de provar. És una elaboració molt interessant. Cada ingredient, des de l'oli de tòfona que vaig comprar i preparar el Nadal passat amb la tòfona i el primer oli d'oliva fins fer la mel, el què passarà? el seu procés, el temps, el camí:)). Artesà.<br />Les pinyes han de ser verdes! i això passarà a la propera tardor.<br />Gràcies a tu per l'entusiasme!Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-42636434448617611242014-11-26T08:49:42.406+01:002014-11-26T08:49:42.406+01:00Estic F L I P A N T
Uau, de veritat que has deixat...Estic F L I P A N T<br />Uau, de veritat que has deixat el sucre amb els fruits del xiprer i ja està? I el resultat és comestible??? :)<br />Imagino que deu quedar un gust a resina molt bo... Noia, ja veig que ho haré de provar. <br />I no coneixia aquest cuiner andorrà no tota la feina que fa amb els avets. Moltes gràcies per explicar-ho!<br />Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-38549944558816255062014-11-25T20:34:18.401+01:002014-11-25T20:34:18.401+01:00Gracias a ti Trimbo! hacía mucho tiempo.
Queda po...Gracias a ti Trimbo! hacía mucho tiempo. <br />Queda poco para preparar un buen Ponche de Navidad...en los Pirineos:)) Besos.<br />Me acuerdo de ti,<br />Cuina Cinchttps://www.blogger.com/profile/04666051586594742229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1656321285274835066.post-56455743495831525092014-11-25T11:47:44.767+01:002014-11-25T11:47:44.767+01:00Muchas gracias. Besicos.Muchas gracias. Besicos.trimbolera https://www.blogger.com/profile/18024451681689566937noreply@blogger.com